ett tecken på att du är accepterad i den kungliga familjen.

Åh, sommarvärmen är här. Är lyckligare än fiskarna i vattnet just nu. Känns fruktansvärt skönt. Firade detta med kjol och brända axlar idag. Men det gör inget. Har ju suttit ute i stort sätt hela dagen i skolan.
Men jaja, det är väl inte så jättespeciellt. Det roliga jag ville få fram är att jag har fyllt arton. Känns så overkligt, men väldigt bra. Firade med champagnefrukost och sedan middag med mina fina vänner. Åh, fick så fina grejer. Man borde fylla år oftare. Drog sedan ut och dansade till svettet började rinna. Fräscht? Svar ja. Såg mina vänner bli titt som tätt utkassade. Galna var dom. Men skrattade i smyg. Tog en taxi hem till Elin med en ordetlig spya i baksätet. Gött liksom. Blev efterfest hos Elin där det fortsattes med dans. Eller ah, åt godis och somnade till tvn rättare sagt. Hade i alla fall en mycket bra födelsedag.
I lördags var jag och David på ett väldigt fint bröllop. Partade typ loss även där. (Är man arton, så är man). Åkte hem med ett väldigt socialt pensionärspar som gärna ville smaka på våran choklad. Det var helt okej för oss. Dom var ju så snälla. Duschade av oss allt partaj när vi väl var hemma och ställde klockan på halv sju nästa dag. Uppe med tuppen, som man säger.
Jag sa till mig själv flera gånger att jag skulle ta massa kort under kvällen. Gjorde jag det? Nä. Detta var det enda kortet som togs av mig. Ja. Man undrar ju.
Utsiken från bröllopet!
Tvingade David ta hoppkort. Åh, älskar det. Ska ta massvis i sommar!
Finen.
Fick ha svenskalektionen ute idag. Blev väl egentligen mer tjejsnack än läsning som stod på schemat. Men det gör inget. Det var ju fint väder.

måndag,tisdag,onsdag.

Vaknade av ett ryck imorse. Trodde klockan var mer än vad den var. Men det var den inte. Tur, säger jag. Drömde några bra drömmar inatt också. Skönt. Ville egentligen inte gå upp, men vad gör man inte för ett bra betyg i gympa. Ska visa våra kunskaper i naturen. Typ vandra i två timmar. Men det blir nog kul. Har ju med mig plättar och minimorötter. Inget kan gå fel.
Har firat min sista helg som sjuttonårig också. Det känns bra. Jag är redo för att bli myndig.


luften smakar som en jordgubbspaj en solig dag i maj.


¯
Åh. Finaste månaden på året är här. Fina fina maj. Har saknat dig så.
Under denna sköna och braiga långhelg har jag jobbat i två timmar, dansat i en fin lägenhet och tagit sista nattbussen hem, pussat på David, cyklat som tusan och ätit världens godaste saffranskakor, åkt Sagas sjumanna bil, grillat, firat valborg, busat och välkomnat maj med en glass i solen. Skönt med långhelg. Det behöver man ibland.

RSS 2.0